Kjøp billett
50,-

Antall

Foredrag med Dag Otto Lauritzen

27 Aug Mo i Rana

Tid: 17:30
Sted: Meyergården
Dato: Mandag 26.august

Dag Otto Lauritzen skrev sitt navn inn i norsk sykkelsports historie med gullskrift da han som første nordmann vant en etappe i verdens hardeste og mest prestisjefylte etapperitt – Tour de France.

Seieren kom bare sju år etter at Dag Otto nesten mistet det ene benet i en fallskjermulykke. 23 år gammel var han ferdig utdannet politimann og fallskjermjeger i militæret. Under en repetisjonsøvelse ble han stygt skadet i det høyre beinet på et rutinemessig dropp.

For å trene seg opp igjen brukte han sykkel, men det var først under rekonvalesensen i 1980 og 1981 at Dag Otto satt seg på en racersykkel for første gang – 23 år gammel. Dag Ottos kamp for å komme på bena igjen resulterte i en rekordrask sykkelkarrière. I løpet av bare fire år ble han norsk mester, to ganger nordisk mester og bronsevinner i OL i Los Angeles. Siden kom både etappeseier i Tour de France, seier i verdenscupritt og etapperittet Tour de Trump i USA, samt etappeseier i Spania Rundt.

I dag er Dag Otto sykkelkommentator for TV 2. I februar 2009 vant han NRKs tv-serie Mesternes Mester, hvor han slo Stian Grimseth i finalen. Våren 2010 og 2013 var Dag Otto aktuell med TV2-programmet På hjul med Dag Otto, hvor han og Kristian Ødegård syklet rundt i Europa sammen med utvalgte gjester.

Billettavgiften på 50kr går uavkortet til Bakeribygget og deres arbeid for psykisk helse og sosiale tjenester.

Foredraget er en del av DNB UKA i Mo i Rana, resten av programmet finner du her